Cumartesi, Kasım 12, 2005

Knidos

Reşadiye Yarımadası'nın en ucunda hem Ege, hem Akdeniz'e bakan iki koyuyla, tarihiyle, doğasıyla, osuyla busuyla büyüleyicidir Knidos. Efes'ten daha büyük bir antik şehir olmasına rağmen, Efes'in çeyreği kadar ilgi görememiş bir güzelliktir Knidos. Blog üzerine misyon yüklemek gibi ahmakça bir tavır sergilemeyeceğim. Ama Knidos aşığı herkese, Knidos'u görmüş/görmek isteyen herkese açıktır bu blogun kapısı.
Vira...

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

Merhaba. Tabii ki bütün tarihi ve doğal güzelliklere sahip çıkmalıyız. Sonuçta ne olursa olsun hepsi birer dünya malıdır. Ama şöyle bir şey var bir yerin Efes'ten daha büyük diye önemli olması da gerekmiyor ve ayrıca bu kıyaslama niye onu anlayamadım. Efes dünyanın en önemli şehirlerinden, en önemli ticaret merkezlerinden biriydi. Bu nedenle çok önemli bir şehir haline gelmiştir. Mutlaka dünyanın hemen her noktasının kendine göre bir önemi vardır. Ama kıyaslanma durumu maalesef söz konusu olamaz. Efes Antik Kenti dünyanın en öenmli antik kentlerinden biridir. Yine de Knidos'a bu şekilde sahip çıktığınız ve önem verdiğiniz için sizi kutlarım. Teşekkürler.

7:36 ÖS  
Blogger r2 said...

O kıyaslama, internet üzerinde araştırma yapıp, Knidos hakkında Türkçe -çok- az bilgiye ulaşabilmenin getirdiği kızgınlık ve üzüntüyle yapılmıştı. Gereksiz olduğu konusunda hemfikirim, ancak bu duygumu yansıttığı için yerli yerinde kalması gerektiği kanaatindeyim.
Sizin de Knidos ile ilgili paylaşmak istedikleriniz olursa blogun kapısı her zaman açıktır. Bu blog -umarım- benim blogum olarak kalmayacak, diğer Knidos severler tarafından da, Knidos'u tanıtmak için bir platform olarak kullanılacaktır. Umuyorum ki bu blogun yazar sayısı kısa zamanda artacaktır.
Samimi görüşleriniz için ben de size teşekkür ederim.

8:04 ÖS  
Anonymous Fatih said...

Knidosla ilgili çok şeyler söylenip yazılabilir. Ben farklı bir özelliğine değineyim. Küçük (askeri) limanın hemen kuzeyinde yer alan ve Ege yönünde (batıya bakan) sahil tüm Türkiye'de kıyıdan denize girilebilecek en istisna noktalardan biridir. Çoğu zaman bu sahil dalgalı olur. Denk getirmek zordur, şansınıza kalmış. Ama eğer sakin bir günde yakalarsanız Poseidon çayırları, bakir deniz hayatı ve taş zemin sayesinde inanılmaz berrak suyu hep birlikte muhteşemdir.

Ben bir kaç defa fırsat buldum. Her seferinde bizim dışımızda bir yada iki yabancı turist çift şnorkelle yüzüyordu. Keşfetmişler.

5:11 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home